İçeriğe geç

Cûş Nedir

Cûş eylemek ne demek?

yayılmak, taşmak.

Cuş olmak ne demek?

cûş) coşku, bereket, kaynama, coşkunluk, heyecan: “Cûş-ı âb.” “Cûş-ı pınar.” Anıların sevinciyle girdim (Rûşen E.

Çüş diye kime denir?

TDK sözlüğündeki anlamı ise şöyle: Ünlem Yürüyen bir eşeği durdurmak için söylenen söz. Argo Uygunsuz bir davranışa tepki olarak kullanılan kaba bir söz.

Cûyende ne demek?

(ﺟﻮﻳﻨﺪﻩ) sıf. ve I. (Farsça custen “aramak” cūy > cūyende) arayan, arayan (kişi veya şey), cûyâ: Cûyende’yi görmek ve afitâb olmak / Acının ızdırabını terk etti (Fuzûlî).

Cu küfür olarak ne demek?

Cu; İngilizce See You kelimelerinin baş harfleridir. Türkçede “See You Soon” anlamına gelir. Bazen CUL olarak da görülebilir. Bu aynı zamanda İngilizce See You Later kelimelerinin kısaltması olarak da kullanılır.

Almanca çüş ne demek?

kahretsin!, iyi!, o! iyi!, uh!

Hadi çüs ne demek?

Telaffuzu: “Hadi aşağı inelim” Anlamı: “Hadi güzel bir gün geçirelim” | Facebook.

Argoda oha ne demek?

[1] Sığırları durdurmak için kullanılan bir çağrı. [2] (Argo) Kaba ve uygunsuz davranan insanlara karşı kullanılan bir kelime.

Çiko kime denir?

Ağlayan Çocuk, İtalyan ressam Giovanni Bragolin’in (ayrıca Bruno Amadio, Franchot Seville ve J. Bragolin olarak da bilinir) bir eseridir. Eserdeki çocuk figürü Türkiye’de “Çiko” olarak da bilinir.

Cündi kime denir?

“Cündi” kelimesi yetenekli biniciler için kullanılırdı. Osmanlı sarayında jundi olarak bilinen bir alan yoktu. Cündi sadece iyi ve yetenekli binicileri tanımlayan bir sıfattı.

Kürtçe cı ne demek?

çi kelimesinin Kürtçe-Türkçe sözlükteki anlamı Çi bû; Ne oldu? Ne?

Cüneyn ne demek?

Cüneyt ismi Arapça kökenli bir isim olup “şimşek” anlamına gelmektedir.

Çenan ne demek?

(ﺟﻨﺎﻥ) i. (Ar. cenān) Gönül, gönül, gönül: Sen benim hayret verici muy-ı miyânımsın / Velhasıl sen koynumda utangaç ruhumsun (Enderunlu Vâsıf).

Ceht eylemek ne demek?

Levent Gültekin X hakkında: “Cihadın anlamı: savaşmak, yani mücadele etmek.”

Çerağ eylemek ne demek?

(Bektaşi inancına göre, yakıldığında çârağın uyandığı söylenir; sönmek yerine “camlaşmak” sözcüğü kullanılır.) Çerağ, genel anlamda kurbanı temsil eder.

Birini eylemek ne demek?

“Eylem” kelimesi, bir gönül yaratmak, yani saygı kazanmak anlamına gelir. Birinin kalbini ifade etmek veya birinin utangaçlığını ifade etmek için kullanılır. “Eğlenmek” TDK sözlüğünde ne anlama geliyor? “Eğlendirmek” kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğünde tanımı, eğlendirmek, oyalamak, durdurmak ve rahatlatmak anlamına gelir.

Çüçen ne demek?

Çincede Juan-Juan (cüce) kelimesi “hızla büyüyen ve her yerde bulunan böcekler” anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort