Kabak tatlısı için nasıl kireç kullanılır?
Nasıl yapılır? Kireç tozunu kapaklı büyük bir kaba koyun, üzerine yaklaşık 3,5 litre su ekleyin ve en az 3 saat bekletin.
Kabak tatlısı sert olması için ne yapılır?
Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan limonlu kabak tatlısı için, pişirmeden önce kabaklarınızı şeker yerine limonlu suda bekletmeniz gerekiyor. Bu işlem kabakların dış yüzeyinin sertleşmesini sağlayacaktır.
Kabak tatlısının çıtır olması için ne yapmalı?
Hatay usulü çıtır kabak tatlısı: Bu tatlı uzun dilimlerden oluşur. Balkabakları, dışları çıtır çıtır, içleri yumuşak kalsın diye kireçle ıslatılır.
Kabak tatlısının parlak olması için ne yapmalı?
Tek fark, fırında pişmiş balkabağı tatlısının renginin daha koyu olmasıdır. Eğer şerbetin ocakta piştikten sonra karamelize olmasını ve daha açık bir renk almasını istiyorsanız, 180 derece fırında 15 dakika pişirebilirsiniz.
Kabak tatlısının püf noktası nedir?
“ASLINDA ÇOK NOKTA VAR” Dışı mumlanmış ve sertleşmiş ama içi kıvamı iyi değil. Bu nedenle tencereye koyduğunuzda kapağı kapalı bir şekilde az su ve şekersiz olarak biraz yumuşatılmalı ve şekeri 4-5 adımda eklemelisiniz. Son olarak evde yapıldığında kabak tatlısı 6-7 saat piştiğinde kapağı ancak o zaman açılır.
Kireç yaparken içine ne konur?
Solüsyona limon, tuz, yağ ve bektaşi üzümü eklenirse, kireç tabakası su geçirmez olmaz. Zanaatkarlar her 20 kg sulandırılmış kireç için 2 kg tuz eklerler. Genellikle, ilk katmandan sonra dış kısım kurur, ardından ikinci kat badana uygulanır, ardından üçüncü kat badana uygulanır. Yarım kilo armutu 100 litre suya batırın.
Kabak tatlısının erimemesi için ne yapmalı?
*Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey, kabakları şekere batırıp bir gece bekletmektir. *Bir gece şekere batırılan kabaklar kendi suyunu bırakacağı için kabak tatlısını pişirirken su eklemenize gerek yoktur. *Kabak tatlısı kendi suyunda pişer.
1 kilo kabak tatlısına ne kadar şeker konur?
-2 su bardağı şeker.
Kabak tatlısı nasıl koyu kıvamlı?
Şurubun kıvamını koyulaştırmak için 2-3 damla limon suyu ekleyin. Servis etmeden önce tatlıyı soğumaya bırakın ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.
Kabak tatlısı yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?
Bir gece önceden şekere batırılır. Pişirme sırasında tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Bu, kapaktaki suyun tencereye akmasını ve onu sulamasını sağlayacaktır.
Kireçte kabak tatlısı nasıl muhafaza edilir?
Balkabağının dış kısmı kireçli kremada saklandığında sert, pürüzsüz ve camsı olurken, iç kısmı yumuşak olur. Hatay balkabağı tatlısı buzdolabında ağzı açık olarak 1 hafta, vakumlu olarak 1 ay saklanabilir.
En güzel kabak tatlısı hangi kabaktan yapılır?
Tatlı olarak ise daha sert ve şeker oranı yüksek olan balkabaklarını tercih etmenizi öneririz.
Kabak tatlısı kirece yatırılır mı?
Yüzeyleri tamamen temizlenmiş ve ayıklanmış kabaklarımız, kabak pişirmenin özel bir yöntemi olan kireç kremasında turşulanır. Kireç kreması, yanmış kireçten yapılır. Büyük bir kaseye önce kireç sonra su konur. Burada hazırlanan kabak tatlısı için tek kullanımlık kireç suda söndürülür. Bu yüzden bu su sadece bir kez kullanılabilir.
Kabak tatlısı nasıl koyu renk olur?
“Kabak tatlısının rengi daha açık ve dokusu daha sulu olsun.” Eğer öyleyse, tencerede pişirmek sizin için daha doğru çözüm olacaktır. “Suyunu emsin, ağzıma karamelize bir tat gelsin ve rengi daha koyu görünsün.” Eğer öyleyse, fırında pişirme yöntemini seçmelisiniz.
Kabak tatlısı neden kısık ateşte pişirilir?
Çok yüksek ateşte pişirirseniz tatlınız aniden su çekip yanabilir. Kabak kaynamaya başladığında ateşi kısarsanız tatlınız yavaş pişer ve istediğiniz kıvama gelir. Bu noktada dağılmaması için kısık ateşte pişirmek önemlidir.
Kabak kireçli suda ne kadar bekletilmeli?
Kirecin üstünde yükselen berrak su bir kaba boşaltılır. Soyulmuş ve dilimlenmiş kabaklar bir gece boyunca bu suda bekletilir. Ertesi sabah kabaklar kireç suyundan çıkarılıp iyice yıkanır. Kireç suyundan temizlenen kabaklar 4 su bardağı şeker ve 6 su bardağı su ile üç saat kaynatılır.
Sönmemiş kireç nasıl olur?
Kireç, en az %90 CaCO3 içeren kireç taşının 900–1000 °C’de kireç fırınlarında kalsine edilmesi ve kalsiyum okside dönüştürülmesiyle elde edilir. Kalsiyum oksidin ticari adı sönmemiş kireçtir (bazen piyasada topak kireç veya baş kireç olarak da adlandırılır).
Kabak reçeli için hangi kireç kullanılır?
Kireç kreması kireçten yapılır. Büyük bir kaseye önce kireç sonra su eklenir. Burada hazırlanan balkabağı tatlısı için bir kerelik kireç suda söndürülür. Bu yüzden bu su sadece bir kez kullanılabilir.
Tatlılarda hangi kireç kullanılır?
500 gram doğal kireç kullanarak lezzetli reçeller pişirmek istediğinizde istediğiniz sonucu elde edersiniz.